Home‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Webber deel 2: Monaco

posted May 16, 2010, 12:36 PM by Walter Slimmens
Net als in Spanje is Webber heer en meester in Monaco.
Dit keer wordt het een dubbelslag voor Red Bull en Alonso eindigt nog mooie op de 6e plek, nadat hij vanuit de pitstraat is gestart.

Onze rookie Valkies heeft na slippertje van vorige weeknog wat grotere stuurfouten gemaakt en eindigde deze race als 11e, waardoor Valkies in het algemeen klassement naar de 5e plaats daalt.
Slimpie GPA, blijft het gemiddeld goed doen, waardoor de voorsprong op de nummer 2 vergroot wordt.
En nummer 2 is Vinnie geworden, die het wederom goed doet, met een 2e plek in de race, en daarmee al voor de vierde keer op het podium is gekomen (net als Slimpie GPA).
Ook marcel doet het goed en zijn derde plek in de race zorgt voor een 3e plek in het algemeen klassement.
Slimpie GPB herstelt zich na een slechte race van vorige week door dit keer de race te winnen en ook weer een plaatsje te stijgen, en staat nu vierde op maar 12 punten van de nummer 3.
Valkies lijkt dus even problemen te hebben met de wegligging en is in twee wedstrijden van de eerste naar de 5e plek gedaald, maar het verschil met de 2e plek is maar 24 punten.
Tanja staat 6e, maar laat het verschil met de koplopers niet groter.
De 7e plek is al even voor Noukies, maar het lijkt er op dat zij de snelheid van Tanja niet kan bijhouden.
Hierdoor krijgt Remco zicht op Noukies en moet zij nu echt goed in de spiegels kijken en verdedigend rijden om niet haar plaats te verliezen aan  Remco.
Bertus lijkt weer een beetje zijn ritme te hebben gevonden. In 2 races is hij al weer 4 plaatsen gestegen naar de 9e plaats.
Daarna volgen Edwin op 10e plek en nezia op de 11.
Rudy is gezakt naar de 12e plek.
en crossfire bivakkeert ondertussen op de 13e plek.
Willem doet deze ronde wat goede zaken en heeft Pedro ingehaald en hem ondertussen ver achter zich gelaten. Willem komt zelfs wat dichterbij aan Crossfire.
Pedro zit echt in zwaar weer, want het gat met Willem is door de uitslag in deze laatste race 100 punten geworden.

Monaco is voor de mannen een goed weekend geweest. Er is een behoorlijk hap teruggewonnen van de achterstand die de mannen hadden opgelopen ten opzichte van de vrouwen.

Door de goede prestaties van Vinnie en Marcel, staat het noorden nu overduidelijk bovenaan, gevolgd door Rotterdam.

Vinnie is koploper als het gaat om punten op basis van de plek behaald in de wedstrijd. Dan zou vinnie komen op 87 punten en staat Slimpie GPB 2e met 85 punten

Comments