Home‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Het einde van het seizoen is nabij

posted Nov 19, 2013, 1:28 PM by Walter Slimmens
Het einde nadert al weer en daar waar in de echte F1 competitie alles al zo goed als beslist is, is dat bij ons nog niet het geval.

Hoe is dit seizoen verlopen (ja ik weet het ik heb niet echt regelmatig een update gedaan).

Maar sinds de grand prix van duitsland is er een kopgroep ontstaan, waar onderling wel eens wat van positie werd gewisseld. Deze groep bestond uit de Slimpie GP A en B, Rudy, Nezia en Edwin.
Aanvankelijk was Slimpie GPA steeds voorop, maar dit team wist de voorsprong niet echt uit te breiden. Het was zelfs zo dat een paar races voor het einde de koppositie overgegeven moest worden aan Slimpie GPB.
Nezia was in deze periode ook heel dicht bij de koppositie en het was zelfs zo close dat je nog geen eens van een wiellengte verschil kon spreken.
Na de race van was het verschil tussen de nummers 1, 2 en 3 slechts 4 punten. Een race later was dit ook nog maar slechts 9 punten. Spanning ten top.
Tot de race van Japan zat Rudy als laatste van deze kopgroep de kat wat uit de boom te kijken, maar de laatste races heeft hij toegslagen om wat plekken te stijgen.
Edwin leek nog even ook wat toe te moeten kijken in de strijd om de podiumplekken, maar sloeg in de laatste race nog goed toe, waardoor hij nu op een derde plek staat.
De verliezers van de kopgroep lijken dus te zijn: Slimpie GPB die even vooraan heeft gereden, maar nu als vijfde nog moet hopen op een podium plek en Nezia die dichtbij de koppositie was, maar nu Edwin (3e) en Rudy (2e) aan zich voorbij heeft zien gaan.
Op de eerste plek staat, nadat die even met zijn teamgenoot van plek was gewisseld, toch weer Slimpie GPA. De laatste twee races heeft hij het heft weer in handen genomen, maar lukt het ook nog om dit de laatste wedstrijd vast te houden, want de voorsprong op Rudy en Edwin is niet heel erg groot.

Hoe verloopt het dan na de top 5.

Op een eenzame 6e plek rijd Wim rond

Rond de 7e plek is nog voldoende spanning en lijkt vooral Sander de auto de sporen te hebben gegeven. Sinds Japan rijdt hij rond met de zelfde scores als de koplopers, wat resulteert in een stijging van de 11e naar de 7e plaats.
Grootste verliezer in dit blok lijkt Remco, die lange tijd op de 7e plek reed en nu met de 9e plek genoegen moet nemen en ook nog The Froxmann aan zich voorbij ziet gaan.
Tanja komt uit op de 11e plaats
Bertus en Marcel sluiten de rij.

Zijn er nog andere leuke zaken te melden
Ja, er zijn 7 teams geweest die een keer de hoogste score hadden in een ronde (dat is de top 5 van nu, maar ook Remco en Tanja).

Het verschil tussen de mannen en vrouwen is niet groot, maar de mannen lijken uiteindelijk net iets beter te scoren.

En als de puntentelling die van de Formule 1 was geweest (25 voor de winnaar), dan had nog steeds Slimpie GPA op de eerste plek gestaan, maar dan gevolgd door Edwin en Nezia en zou Rudy pas op de 4e plek komen.

Nog genoeg ingredienten voor de laatste race.
  • Wat wordt de definitieve bezetting van het podium (en vooral in welke volgorde)
  • Wie wordt 7e
  • Blijven de mannen de vrouwen voor?


Comments