Home‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

2e helft van het seizoen

posted Jul 23, 2009, 11:34 AM by Walter Slimmens
We beginnen nu aan de tweede helft van het seizoen. Er zijn nog 8 races te gaan.
En het lijkt er op dat de spanning nu echt gaat komen. BrawnGP is niet meer ongenaakbaar als in het begin van het seizoen.
RedBull komt voor de constructeurstitel al heel dichtbij.
In het rijdersklassement staat Jenson echter nog wel een straat lengte voor.

Hoe gaat het met ons eigen klassement.
 1. Slimpie GPB blijft aan de leiding, maar is niet meer zo dominant als het begin. Na 5 eerste plaatsen oprij, is het Slimpie GPB niet gelukt om de laatse 4 races als eerste te eindigen. In het algemeen klassement blijft hij nog wel bovenaan staan.
 2. Slimpie GPA doet het de laatste tijd steeds beter. Zo goed zelfs dat de tweede plek is overgenomen van Anouk, alhoewel het verschil maar erg klein is en de afgelopen 3 races was het stuivertje wisselen tussen deze twee. Maar met 3 eerste plekken in de laatste 4 wedstrijden lijkt hij een bedreiging voor Slimpie GPB te kunnen worden.
 3. Anouk blijft het goed doen, en dat met een team dat al een tijd niet gewijzigd is. Grote vraag dus is, kan zij de tweede plek weer terug winnen op Slimpie GPA
 4. Vinnie leek even mee te kunnen strijden om de tweede/derde plek, maar verliest de laatste wedstrijden toch constant wat terrein op Anouk en Slimpie GPA
 5. Remco blijft ook redelijk vast op de 5e plek. Even leek het door zijn eerste plaats tijdens de race van Engeland (en betere klasseringen dan vinnie in de voorgaande races) dat hij zou gaan voor de vierde plek, maar de laatste race eindigde hij weer in de middenmoot.
 6. De strijd om de zesde plek is spannend. Eventjes heeft Edwin kunnen ruiken aan deze plaats, maar voorlopig houdt bertus stand, door goede uitslagen in de laatste twee wedstrijden.
 7. Behalve omhoog kijken, moet Edwin ook wel zijn achteruitspiegels gebruiken, omdat Tanja er aankomt. Een derde plek in Turkije zorgde voor de stijging, maar de laatste twee races eindigde hij in de middenmoot.
 8. Tanja staat al een tijd op de 8e plek, maar ondertussen heeft ze het gat naar de zevende plek bijna weten te dichten. Dat is nu nog maar 16 puntjes.
 9. Cello heeft zich ontworstelt aan de staart van de groep en is van de laatste plaats opgeklommen tot de 9e plek. Het ga met plek 8 is op dit moment echter heel groot (ruim 200 punten). Cello moet dus nog heel wat gas geven om dat te overbruggen
 10. Nezia had even een opleving tijdens Monaca, toen ze de tweed plek behaalde, maar heeft ze steeds meer plek moet toegeven op de 8e plaats en is ze na duitsland zelfs haar 9e plek kwijt.
 11. Wessel: Lijkt niet weg te komen uit de achterhoede, maar kan nog steeds naar boven kijken (maar moet zeker niet vergeten in zijn spiegels te kijken).
 12. Willem: Na de eerste drie wedstrijden is het bergafwaarts gegaan met Willem en sinds de laatste drie wedstrijden zit hij op de ene laatste plaats. Echter het verschil met plaats 11 is nog niet zo heel groot.
 13. Marcel: De rode lataarn drager. Op dit moment moet er ook echt wat gebeuren om het gat met de nummer enelaatst te kunnen dichten. De laatste races lijkt hij de aansluiting gevonden te hebben, maar de prestaties in spanje en monaco (qua punten) waren dramatisch en hebben Marcel op grote achterstand gezet.
Het steden klassement
 1. Het zal niet verrassend zijn dat Rotterdam, bovenaan staat, immers de eerste 3 plaatsen in het indivueel klassement zijn Rotterdammers.
 2. Gouda (dat soms een eerste plek pakt in de ronde) staat fier 2e
 3. Alphen staat derde, maar heeft nog wel de hete adem van Noord Nederland in de nek
 4. Noord Nederland
 5. Woubrugge: moet nog echt even aan de bak om het gat te kunnen dichten met Noord Nederland
Mannen vs vrouwen:Eigenlijk zijn de mannen alleen de eerste twee races beter geweest. Daarna hebben de vrouwen elke keer de overhand gehad.

Podium Plaatsen
 1. Slimpie GPB heeft nog steeds de meeste eerste plaatsen (5x) en podium plaatsen (7),
 2. Slimpie GPA zit wel op de hielen met 3 x plek 1 en 6 podium plaatsen
 3. Remco. Door zijn winst in Engeland is ook hij een GP winnaar en is hij in dit klassement Vinnie en Anouk voorbij

Comments